Keresés a blogban

2016. augusztus 17., szerda

Csábító ajkak


Talán a legtöbb kérdést és kételyt veti fel az a száj tetoválása. Nagy a félelem attól, hogy fájni fog-e és hogy milyen színű lesz?
Most kivesézem nektek A-Z-ig!
Kinek ajánlott a szájtetoválás? MINDEN NŐNEK!
  • Akinek fakó színtelen a szája!
  • Akinek az idő előrehaladtával eltűnt a szájszéle, akinek vékony a szája és egy picit vastagítani szeretne.. itt kihangsúlyozom a picit! Már maga egy szín vastagabb hatást ad a szájnak. A bajusz tetoválás meg ne igazán a legszebb látvány.
  • Aki szereti rúzsozni magát, de folyton lenyalja, elkenni. Szóval ezernyi okot tudnék felsorolni, hogy miért jó, ha a szád ki van tetoválva.
Lássuk a technikákat:
  • A kontúr már a múlté! Én sem csinálok már csak kontúrt!
  • Félsatír, lágysatír ami annyit tesz, hogy a kontúr szépen el van satírozva egy picit
  • Teljes szájsatír, ami színtől függően akár rúzsozott hatást is kelthet
  • És a legnagyobb újdonság a 3D szájsatír, ami több színnel készül, hogy minél természetesebb hatást érhessünk el!
Ha már megfogalmazódott benned, hogy szeretnél szájsatírt érdemes körül nézni ki készít olyat, amilyet te elképzelnél magadon! Minden sminktetoválónak megvan a maga stílusa így nekem is! Én nem csinálok kihívó, hivalkodó szájakat!
 Ezek után jön a nagy kérdés: Volt e már valaha herpeszed? Ha akár egyszer is igen, akkor hajlamod van rá, így ha nem szedsz előtte gyógyszert ki fog jönni! Ez én nagyon komolyan veszem, mert tapasztalatom, hogy mindenki össze – vissza szedi és akkor kijön a herpesz … jön a pánik, hogy nem marad meg a pigment. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor nem egy pici herpeszed lesz, hanem az egész szádat beborítja, ami nem csak csúnya, de iszonyatos fájdalom is, nem érdemes játszani vele! Én a 800mg-os Telviran napi egyszeri szedését tanácsolom saját tapasztalatom alapján! Ha valaki nem szedi és kijön a herpesze, annak garanciát nem tudok vállalni a száj tetoválására! A gyógyszert 2 nappal a tetoválás előtt kell elkezdeni szedni és egy hétig kell szedni. Aki erősen herpeszes még javaslom a C-vitamin szedését, ami az immunrendszert megerősíti. 
Tetoválás előtt 2-3 nappal már ne menj szoliba, mert megéghet a bőröd és érzékennyé fog válni a tetoválás az érzéstelenítők ellenére is!
Érdemes még a menstruációdra odafigyelni, ilyenkor is elég nehezen viselik a nők a fájdalmat!
Ha mindent betartottál akkor jöhet a tetoválás, ami nálam a következőképpen néz ki:
  1. Fertőtlenítés után bekenem az egész szádat egy érzéstelenítő krémmel, aminek a hatóideje 20 perc. Előtte már kikérdezlek, hogy mi az elképzelt szín, esetleg elhozhatod a kedvenc rúzsodat, szájfényedet, mert az alapján tudok színeket keverni. Ha nincs elképzelésed, akkor segítek a választásban. Mindenképpen megtaláljuk azt az árnyalatot, ami tetszik neked! Ha bizonytalan vagy akkor elsőre egy visszafogottabb színt szoktam készíteni. Korrekciónál mindenki bátrabb így tudunk erősíteni, sötétíteni a szinen.
  2. Az érzéstelenítés után jön az előrajzolás, ami nálam nagyon komoly, pontos, akár fél óra- órát is igénybe vehet. Én azt gondolom ez az alapja az egésznek! Itt még lehet korrigálni, változtatni a formán. Később, ha már készen van, akkor nehezebb. Ezért a berajzolást nagyon fontosnak tartom! A kívánt formát folyamatosan nézheted tükörben így az olyanra készül amilyenre te szeretnéd! Semmi nem történik nálam a te akaratod ellenére!
  3. Ha a formát berajzoltam utána veszi kezdetét először a kontúr betetoválása. Az előzőleg ceruzával berajzolt forma kontúrvonalán megyek át így nincs esély a hibázásra!
  4. Kontúrozás után jön a satírozás. Folyamatosan krémezem a szádat érzéstelenítővel. Minden munkafolyamat után kenem, így minimálisra csökkenthető a fájdalom.
A kontúr betetoválása egyáltalán nem fáj. Ami érzékenyebb szokott lenni az a száj satírozása első körben. Ez kb 2-5 perc, így azt gondolom abszolút túlélhető. Nem feltétlenül fájdalmas, de kellemetlenebb a többi folyamathoz képest! A végére szinte aludni szoktak a vendégek!!! TÉNYLEG!
Az egész kb 3 órát vesz igénybe, onnan hogy megérkeztél odáig, hogy elkészül a szád.
Amikor elkészült a szád a színe sokakat megijeszt, ugyanis több árnyalattal sötétebb, mint a választott szín. Ez az érzéstelenítő hatása miatt van. Nagyon sokat használok belőle, hogy egyáltalán ne legyen fájdalmas, ennek viszont ez az egyetlen hátránya. Kb. 2-3 óra múlva mikor az érzéstelenítő kimegy a szádból a szád színe normalizálódik, de még mindig sötét lesz! Valaki nagyon szereti ..pl én is :)  A száj tetoválás után be lehet dagadva, de nem mindenkinek! Calcium pezsgőtabletta fogyasztását szoktam javasolni!  A folyamatos kenésen kívül semmi teendő nincsen a száddal a következő napokban azon kívül, hogy vigyázol rá!
Víz nem érheti, de nyugodtan moshatsz fogat! Óvatosan! Nem dörzsölve! Nem áztatva!
Uszoda, szauna TILOS!
Szolárium 3 hétig TILOS!
A 3. napon fog leesni a sebed, szinte lehámlik a szádról a var. Ezután az addig sötétnek hitt szín hirtelen eltűnik és egy nagyon halvány színt fogsz látni. Kell 2-3 hét mire a színe beérik! Ilyenkor szoktak türelmetlenkedni a vendégek, főleg akik félelemből egy nagyon halvány színt választottak! Ha tényleg nagyon halvány marad a pigment a szádban, akkor is korrekciónál erősíthető.
A szád heteken keresztül kívánni fogja a krémezést, ugyanis hiányzik róla a felső hámréteg. Ezért sem szabad napozni, szoláriumozni vele. Nyáron nyugodtan kimehetsz az utcára, elmehetsz a boltba vásárolni, de közvetlen napra nem szabad kifeküdni!
A korrekcióra minimum 6 héttel a tetoválás után kerülhet sor. Ennyi idő alatt teljesen begyógyul a szád. A korrekció menete ugyanaz, de már a berajzolás ne lesz olyan hosszadalmas.
Mindezek után a végeredmény egy csodálatos száj évekre, amit nem tudsz elkenni, lenyalni. Nyáron a strandon is ugyanolyan gyönyörű lesz.
A képen láthatjátok napról napra lefotózva egy 3D szájsatír alakulását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése