Keresés a blogban

2018. június 1., péntek

Nyár , napsütés, sminktetoválás

Legtöbb embernek a nyár a nyaralásról, napsütésről és a fürdőzésről szól. Ez teljesen jól is van így. Ezt az időszakot a pihenés, a feltöltődés, a családdal barátokkal töltött pillanatok kell, hogy kitöltsék. Ha innen nézzük, nem a legideálisabb a sminktetoválásra. 

De rengetegen vannak, akiknek ilyenkor van szabadságuk, ami alatt időt tudnak szánni magukra. Ők inkább télen mennek nyaralni, hidegből a nyárba. Ők szivesen tetováltatnak, vagy intéznek el olyan ügyeket, amire egész évben nincs idejük. 
Ha te is úgy érzed most jött el az idő egy sminktetoválás elkészítésére, akkor olvasd végig kérlek a blogomat!

Akkor tegyük tisztába, hogy mi miért van, mire is kell figyelned!
Bár már írtam erről, de van amiről érdemes többször is beszélni 😉

Nyáron sminktetoválás?
Ha az első gondolatod:
- Jesszusom, hogy fogok napozni?
- Jesszusom, egész nyáron nyaralok!
Tehát, ha Jesszusommal kezdődik a mondatod, akkor NE TETOVÁLTASS NYÁRON!!!

A rossz hírem az, hogy nyáron friss tetoválással, sőt tetoválás után 3 hétig, nem szabad napra menni! 

Természetesen, ha elszaladsz a boltba, vagy a gyerekért az oviba azalatt az idő alatt semmi baja nem lesz a tetoválásodnak. Persze ha nem a falu, város túl végére kell menned 🙂
Ha elmész futni akkor már érni fogja a tetoválásodat a napfény, így muszáj vagy valami sapkát, napszemüveget felvegyél, hogy árnyékold a tetoválásodat! Ha a szád lett tetoválva arra sajnos nincs teljesen tökéletes megoldás,de ebben ez esetben egy kalap segítségével, ha árnyékolni tudod a szádat az már egy kis segítség! 

A lényeg! Amíg sebes a tetoválásod, mert egy friss tetoválás mindig sebesedéssel jár, ami kb 1 hét, addig egyáltalán nem érheti napfény!!! Utána még 2 hétig vigyáznod kell! Itt sincs napozás, viszont fel tudsz kenni 50 faktoros fényvédőt, ami ad némi védelmet!


Tetoválással is van élet nyáron :)

Mire ez a nagy óvatoskodás?

Elmondom! A bőrünk, egy védekező szervünk, ami a külső behatásoktól véd. Így a napsugárzástól is! Amikor a bőrödet valami behatás éri, ide tartozik a sminktetoválás is, megsértjük a felső hámrétegedet, ami véd a napsugárzástól.
Ennek a hámrétegnek az újjá épülése 28 nap!!! Mindenkinek! Nincs kivétel! Így lettünk teremtve, ezt nem egy sminktetováló találta ki! Ha ez idő alatt napsugárzás éri a bőrödet, azaz a tetovált felületet, akkor az befoltosodhat, begyulladhat, legrosszabb esetben felhólyagosodhat! Ezért kell rá vigyázni!
A hámréteg, mint egy ruha védi a testünket! 

Gondoljunk csak bele, amikor gyerekek voltunk elestünk lett egy nagy seb a lábunkon. Amikor a seb begyógyult maradt alatta egy malac segge színű rózsaszín érzékeny bőrfelület, mert nem volt rajta hámréteg! Ha azzal kifeküdtünk a napra akkor az is elszíneződött. Csak gyerekként nem foglalkoztunk vele 😋

De itt most még pluszban egy olyan bőrről van szó, ami nem csak egy sérülésen esett át, mint esésnél, hanem még egy idegen anyag, egy pigment lett beletuszkolva a bőrbe. 
Az immunrendszer reakcióba lép, hiszen idegen anyag került  a szervezetbe, így elkezd küzdeni ellene és megpróbálja kidolgozni
 (ezért van az hogy mindenkinek másképp marad a bőrében elsőre a pigment)

Aztán még ott vannak a bőrünk saját pigmentje, amik szintén befolyással vannak a tetoválásra, arra hogy milyen lesz gyógyultan a tetoválásunk színe. Ha a bőr pigmentjei aktívabbak, akkor számíthatunk foltosodásra, vagy valami nem várt gyógyulásra. Mitől lehetnek aktívabbak a pigmentjeink? Hát a napozástól 😉

Ha belegondolunk egyértelmű, egyszerű folyamat, de sok összetevős. Ezért kell óvatosnak lennünk!
Ne a nyaralás idejére tedd a tetoválásodat, sőt ne is közvetlenül nyaralás után!

Nehéz összeegyeztetned? Akkor NE TETOVÁLTASS! Szeptembertől áprilisig elég időd lesz rá!

Tudom, hogy vannak napimádók! Ezzel semmi gond nincs! Legyünk tisztában saját korlátainkkal és annak megfelelően hozzunk döntést tetoválás ügyben! Szerintem, ha x évig elvoltál tetoválás nélkül, vagy a régi tetoválásoddal, akkor az a pár hónap már nem oszt, nem szoroz 😉

Ha olyan, vagy mint én, akkor eddig mosolyogva olvastad a soraimat, hiszen én bár szeretem a napot, de inkább az árnyékból élvezem a nyarat :P Képtelen vagyok akár 5 percre is kifeküdni a napra! Az én tetoválásaimnak biztosan semmi baja nem lesz nyáron sem!

A döntés a tied! Felnőtt ember vagy! Mérlegelj!

Csodás, napsütéses szép nyarat kívánok Mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése