Keresés a blogban

2018. május 30., szerda

Elrontott tetoválás

Napjainkban nagyon népszerű a sminktetoválás, talán ilyen népszerű még nem is volt! Nem csak a megnövekedett kereslet miatt, hanem mert rengetegen látják a pénzt ebben a szép szakmában! Emiatt rengetegen kezdenek el tetoválni, olyanok is akiknek nincs érzékük, szép érzékük, nincs türelmük és még sorolhatnám a hiányosságokat!
Ez tényleg egy szép szakma, de óriási felelősség! Ezt nem győzöm hangoztatni! Ha az emberek, mindkét félről, vendégek és a sminktetoválók is felelősségteljesebbek lennének, talán nem lenne ennyi elrontott, kijavíthatatlan munka! Ezt nem is boncolnám tovább. Ami megtörtént megtörtént.

Ha megtörtént a baj az évekre megkeserítheti bárki életét. Hiszen ki szeretne egy elrontott szemöldökkel, vagy szájjal az arcán járkálni az utcán, hogy megbámulják az emberek? Senki!

Rengeteg új megoldás létezik a piacon, amivel véglegesen el távolítani ezeket. Én a sok megoldás közül egy nagyon kíméletes enzimes eltávolítás mellett tettem le a voksomat. Az eltávolítás neve ECURI!





Ez egy a világon már 30 éve működő eljárás. Kíméletes, hiszen ph semleges, így semmiféle bőrszerkezeti roncsolással nem jár. Nem lesz tőle heges a bőr! Hypollergén, alkalmazható szemöldökön és szájon is. Ami fantasztikus, hogy képes olyan pigmenteket is eltávolítani a bőrből, amik esetén a lézer hatástalan.

Az ECURI hatásmechanizmusáról a honlapunkon www.asminktetovalas.hu/sminktetovalas/eltavolitas oldalunkon bővebben olvashatsz!


A kezelés teljesen fájdalom mentes! Már jól hangzik igaz?
Kb. fél órát vesz igénybe területtől függően!
A kezelések száma mindig attól függ, hogy milyen mélyen van a pigment a bőrben, milyen pigment van a bőrben és milyen régóta. Van akinek 1-2-3 kezelés elegendő, de van akinek több mint 5-re van szüksége 😟
Mi mindenkitől szoktunk fotót kérni időpont egyeztetés előtt. Akkor már látjuk, hogy mik az esélyek. De 2 kezelés után már konkrétan látni, hogy mennyire mozdul meg a pigment, mennyire tudtuk elhalványítani.
Van akinek nem is szükséges teljesen nullára kiszedni. Mindig az a kérdés, hogy mit kezd vele utána? Szeretne e másik egy esztétikusabb tetoválást vagy sem? Ha igen akkor milyen technikát választ?
A képen látható vendégünk célja az volt, hogy az aszimetrikus szemöldökét a lehetőségekhez mérten alakítsuk át! Így neki nem kellett teljesen kiszedni a régi tetoválását! De ahhoz hogy a későbbiekben ne üssön át a bevésett forma muszáj volt halványítani rajta!


A kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie!
Igen ilyenkor jön a sokk 😲  Rengeteg idő, ha egy nagyon csúnyán elrontott tetoválásról van szó! Hát igen! De az is sok idő, ha nem teszel semmit, csak a tükörben nézegeted és arra vársz hogy kikopjon! Sajnos hozzáértés hiányában ezek a tetoválások olyan mély rétegbe vannak bevésve, hogy még 10-20 év múlva is mozdulatlanul lesznek a bőrben!
Nem véletlenül kell az a bizonyos szaktudás a tetováláshoz!
Hiába látszik nagyon könnyű dolognak!

Hogyan fogsz kinézni közvetlenül a kezelés után?
Nem leszel sebes heges, ellenben 2 napig fehér lesz a kezelt felületed, adott esetben a szemöldököd.

Miért van szükség eltávolításra? 
Tudom laikusnak egyszerűbb lenne ha csak rátetoválunk és kész! De sajnos ez nem fal festés! Nem így működik. Élő bőrszövetben a pigmentek attól függően milyen rétegbe lettek tetoválva külön életet is élhetnek! 
Pl egy régi akár több éves bevésett szürke pigment valószínűleg jó mély rétegben van (azért tartós) amit mi a mai technikával betetoválunk, hogy esztétikus legyen azt nem tetováljuk olyan mélyre! Nem is ez a sminktetoválás célja! Tehát lehet frissen kapunk egy gyönyörű szemöldököt, viszont az idővel a mi pigmentünk elkezd halványodni, a régi nem. Ebből az lesz, hogy lesz egy szemöldökben szemöldök ..."gyönyörű" látvány...mint a Matrjoska baba 🙂 szemöldökbe szemöldök! Ezt nem szeretnénk ! Szerintem senki sem! Tehát ha hosszú távra szeretnél megoldást, akkor mindenképp le kell halványítani a régit!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése