Keresés a blogban

2018. január 14., vasárnap

A 3 nagy kérdés

Lassan 18 éve készítek sminktetoválásokat. Bár a sminktetoválás egy bizalmi szakma, hiszen egy tartós dolgot készítünk, mégsem telik el úgy nap, hogy a vendégnek ne lenne valami félelme.
1. Melyik technikát válasszam?
2. Mennyire fáj?
3. Milyen lesz a színe?

Mindegyik kérdésre megpróbálok választ adni.

MELYIK TECHNIKÁT VÁLASSZAM?

 Az elmúlt években rengeteg szálazási technikát tanultam meg, de amit én készítek az a Microblading (erről külön blogban olvashatsz bővebben) Ez az a technika ami az évek során is bizonyította, hogy van helye a szálazások között. Gyönyörű szálas marad évek múlva is.

A púderes technika a régi satírozás egy sokkal kifinomultabb verziója. Nagyon finom, lágy mozdulatokkal van betetoválva a pigment, ügyelve arra, hogy az eleje és a szélek ne legyenek intenzívek.

               Elegant iBrow                                                                                         Powder iBrow













Kézi technikával készül                                                              Sminktetováló géppel készül
Frissen tetoválva természetes hatású                                          Frissen tetoválva intenzívebb, sötétebb
Gyógyultan is természetes hatású                                              Gyógyultan finom púderes hatású 1- 1,5 évig tart                                                                                 Színtől függően 1,5- 2 évig tart
Szinte észrevehetetlen temészetes                                              Púderes hatású
Azoknak, akik szép természetes szemöldökre vágynak.            Akinek fontos, hogy intenzív hatása

Néhány megerősítő kérdés:
Szoktad festetni kozmetikussal a szemöldöködet?
Szereted, aznap amikor frissen van festve a szemöldököd?
Szoktad ceruzával kihúzni a szemöldöködet?
Intenzíven sminkeled magad?

Ha a kérdésekre igen a válasz, akkor neked nem ajánlom  az Elegant iBrow Microbladinggel készült szemöldök tetoválást, mert túl kevésnek fogod érezni. Válaszd a Powder iBrowt!


Ha a válaszod többsége nem, akkor neked mindenképpen az Elegant iBrow a helyes választás!

Még így sem tudsz választani?
Van egy harmadik megoldás, ahol ezt a két technikát ötvözzük! Szálazással kezdődik és a vége púderesen van satírozva. Ez egy különleges technika. Ha valami egyedire vágysz akkor ezt ajánlom neked! Akkor is jó megoldás, ha nem szeretnél púdereset, de pl van szemöldök szőröd, viszont nagyon nincsen a szemöldöködnek vége. Ilyen esetben lehet hogy szálazással kevésbé  tudnám kiemelni a szemöldököd végét.



MENNYIRE FOG FÁJNI?

A tetoválás önmagában egy fájdalmas dolog, hiszen egy tűvel pigmentet juttatunk a bőrödbe. Ezt érzéstelenítés nélkül lehet ki sem lehetne bírni bizonyos helyeken, ezért mi mindenképpen használunk érzéstelenítőt méghozzá jó minőségűt, ami tényleg hatásos. A sok év alatt rengeteg érzéstelenítőt próbáltam ki így mára már a legjobbakkal dolgozom csak! Mind szemen, mind szemöldökön és mind szájon.  Nézzük külön-külön!
Tudnod kell, hogy mi előrajzolás előtt tesszük fel az érzéstelenítőt krém formájában. A hatóidő letelte után készítjük el az előrajzolást. 
Szemöldök tetoválás az szerintem egyáltalán nem fájdalmas. Szoktam mondani a vendégeknek, hogy a szemöldök csipeszelés sokkal kellemetlenebb. És tényleg így van, mindig bebizonyosodik a végére ;-)
Szemhéj tetoválás. Na ez talán a legérzékenyebb rész. Ezt is leérzéstelenítjük, de legtöbb esetben nem is a fájdalom, mert annak nem mondanám, hanem az zavarja a vendéget, hogy birizgálom törölgetem a szemét. Van akinek csiklandoz..igen jól hallod..főleg a belső szemzugban szokott ez előfordulni. Ugye ez sem fájdalom, viszont nem jó érzés, ha folyamatosan csiklandozást érzel. Szemhéj tetoválásnál csukott szemmel dolgozunk. Mármint a vendég szeme van csukva, nem a miénk :D Tehát emiatt sem kell aggódnod :)
Ajak tetoválás. Ha azt mondom, hogy sokszor elalszanak a vendégek elhiszed? Pedig így van! Ezen a részen két alkalom van amikor picit fájdalmat érezhetsz. Ez  az első kör amikor a kontúrt elkészítem, ennek az ideje kb 2 perc. Majd amikor első körben elkezdem satírozni az egész szádat. Ez kb. 1 perc. Utána újra felteszünk egy érzéstelenítőt, ami már a megnyitott bőrödön keresztül sokkal intenzívebben fel tud szívódni és a hatóidő letelte után SEMMIT nem fogsz érezni!

Azzal tisztában kell lenni, hogy vannak extrém esetek, amikor a legerősebb érzéstelenítő is hatástalan. Ezek általában stressz, kialvatlanság, menstruáció, fájdalom csillapító gyógyszerek. Ilyen nagyon ritkán fordul elő, de elő fordulhat. Ezért érdemes olyan időszakban tetováltatni, amikor nem épp egy stresszes időszakban van, és semmi esetre sem szabad semmilyen nyugtató és fájdalom csillapító gyógyszert bevenni!

MILYEN LESZ A SZÍNE?

Szemöldök tetoválásnál egy fontos kérdés. Világos legyen? Sötét legyen? 


A legvilágosabbtól a legsötétebb barnáig mindenféle színárnyalat a rendelkezésünkre áll, hogy a számodra legmegfelelőbb színt megtaláljuk. Azt a színt, ami a hajadhoz, a bőrödhöz a stílusodhoz igazodik. Tudnod kell fekete színt nem használunk szemöldökre! Van nagyon sötét barnánk, de a feketétől elhatárolódunk! Senkinek semmi esetben sem tetoválunk fekete szemöldököt!




Szemhéj tetoválásnál ugye ez másképp van! Ott leginkább a fekete színt használjuk. Vannak színes szemhéj tetoválások, de ezek már bevállalósabb, vagányabb dolgok.


Ajak tetoválásnál megint rengeteg szín választási lehetőség van. Mi áll jól? Melyik az a szín amit egész évben minden nap viselni kell magadon. A nude hatástól kezdve a corall, barackos, púder és sötét rózsaszínig, a mályvástól a sötét pirosig minden színt el tudunk készíteni! Első sorban neked kell eldöntened, hogy mi a célod az ajak tetoválással. Mindenképpen javaslom, hogy ha van rúzsod, amit rendszeresen használsz, akkor mindenképp hozd magaddal, mert nagy segítség lehet a szín választásban!
Azt tudnod kell, hogy frissen mindig erős intenzív színt látsz magadon, ami gyógyultan egy sokkal visszafogottabb hatású lesz. Hiszen gondoljunk csak bele. Frissen a pigment a bőröd felszínén van, míg mire begyógyul addigra a hámréteg alá kerül a pigment. A hámréteg mattítja tompítja a színt. Ezért nem lesz soha sem egy gyógyult ajak tetoválás szájfény hatású. Olyan nem létezik!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése