Keresés a blogban

2017. szeptember 16., szombat

Microbladingből Elegant iBrow, ahogy én csinálom



Elég nagy zűrzavar van még a szakmában is a szálazás terén. Rengeteg száltechnika, rengeteg módon elkészíthető szálazás, gépi és kézi módszer. Ez utóbbi a Microblading amiről szeretnék beszélni, hogy mindenki tisztán lásson. Sokaknak fogalmuk sincsen arról mi is ez a technika. Mivel az egyik kedvencem a sminktetoválás terén így azt hiszem nem lesz nehéz beszélni róla 😊 
Tehát ez egy kézi eszközzel készülő szálazás. A kézi eszközben egy tűsor van, amivel igazából megvágom a bőrt. Itt ne egy bemetszésre gondoljatok, hanem egy finom felszínes vágásra. Mivel a munkafolyamat megkezdése előtt egy 20 perces érzéstelenítéssel kezdek, így garantáltan fájdalom mentes!!! Erre a fejemet adom 😉  Szóval ebbe a nagyon vékony vágásba ami hihetetlenül egyenletes, fog belekerülni, beleülni a pigment. Annyira egyenletes vonalat lehet készíteni, amit tetováló géppel nekem még nem sikerült. Ha sikerülne is ott van az a tény, hogy idő után a géppel készült szálak összemosódnak. Na ez a Microbladingnél elő nem fordulhat, ha jó technikával készült el a vágás.  És el is érkeztünk a kínos részhez, mi számít jó technikának….
                                                                                                                                                                                               
Frissen készült szálak
Gyógyult szálak
Rengetegen készítenek Microblading szemöldököt..sajnos fű fa virág. Magyarországon csak kozmetikus végezhet sminktetoválást…elvileg. Gyakorlatilag bárki! Sajnos a nagy tapasztalat azt mutatja, hogy sokszor kozmetikus sminktetoválók készítenek olyan rettenet munkákat, hogy nem a sminktetováló, de még a kozmetikus papírját is elvenném tőle Tehát marad az, hogy a szemünkre hagyatkozunk. Mivel ezek a szálacskák annyira vékonyak, hogy sokszor a szőr mögött elbújva egy jól megformázott szemöldök mögött elég szépnek hatnak, de a szőrt félre fésülve egy sörtére hasonlító borzadályt látunk. Ezek az össze-vissza húzogatott szálak még frissen jól is nézhetnének ki, de gyógyultan ismételten egy összefolyt paca lesz, sőt itt némi hegesedésre is számíthat a vendég. Bár a „szakember” ilyenkor azzal nyugtatja magát, már ha nyugtatja magát és nem elégedetten ül otthon, hogy a szőr mögött úgysem látszódik. Rosszabb esetben, nincs az a sűrű szemöldök szőr ami eltakarhatná a rosszul sikerült szálazást...




Én 3 éve készítek Microblading szemöldököket és most mondhatnám elsők között sajátítottam el, de ez annyira közhelyes duma, hiszen hazánkban több meghonosítója is van ( saját bevallásuk  szerintük azok) közben alig 1 éve hogy a youtubról lelesve „megtanulták” ezt  a technikát. Ami baromi egyszerűnek látszik, pici befektetéssel óriási pénzkereseti lehetőség egy olyan számára, aki a haszonra hajt csak, de tanulni nem hajlandó, sőt igazából fogalma sincs mi az a kozmetika és mi az a sminktetoválás.  
Rengeteg összetevője van annak, hogy mitől lesz jó szép esztétikus egy microblading szemöldök:


Több mint 1 évvel tetoválás után

  •          megfelelő és begyakorolt szálvezetés
  •           a szálak megfelelő mélységbe „vágása” Ha felületes nem marad semmi, ez a jobbik eset, mert ha túl mély akkor az összemosódáson kívül még hegesedhet is a bőr.
  •           megfelelő pigment
  •           megfelelő eszközök, előrajzolás, érzéstelenítés
  •           megfelelő szaktudás amit a youtubról nem lehet megtanulni!
  •           és némi fűszer amitől egyedi és hiperrealisztikus lesz!
Szumma - szummárum, érdemes megnézni, hogy kivel milyen tetoválást készíttet az ember, hiszen attól függetlenül, hogy elvileg smink tetoválásról beszélünk, az ha el van rontva és csak 1 évünket keseríti meg az is rengeteg idő, hogy stólába kelljen bújni dugdosva a „gyönyörű” szemöldökünket!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése