Keresés a blogban

2023. április 12., szerda

Neked mennyit ér a szépség?







A nők az elmúlt 5 évben egyre több szolgáltatást vesznek igénybe szépségük megőrzéséért. Rengeteg tartós és féltartós megoldások léteznek, amik lássuk be luxus szolgáltatások. Gondolok a feltötésekre, botoxra, különböző plasztikai beavakozásra. Ezek mind innvazív eljárások, amiket erre szakosodott orvosok végezhetnek! Invazív eljárások, a szervezetbe behatoló fizikai beavatkozásokat jelentik. 
A sminktetoválás egy minimál invazív eljárás, mely kizárólag kozmetikus végzettséggel és megfelelő szaktudással végezhető. Sminktetoválás során tűvel a bőrbe juttatunk pigmentet, mely minimál invazív eljárásnak minősül. Óriási felelősség, hiszen egy féltartós megoldásról van szó, mely évekig nyomot hagy a vendég arcán. Beavatkozni a szervezetbe, immunreakciókat elindítva szintén rengeteg veszélyt hordoz magában. Ezek azok, amikre a vendégek többsége nem gondol. Semmi esetre sem hasonlítható egy körömlakkozáshoz! Nem lenézve a körmösöket, vagy egyéb szolgáltatókat, hiszen minden szakmának megvannak a veszélyei, de a sminktetoválásban sokszor visszafordíthatatlan károkat tud okozni egy nem szakképzett "szakember". 
Én 2000-ben lettem kozmetikus, 2001-ben sminktetováló. Az elmúlt 12 évben aktív résztvevője voltam a különböző külföldi és belföldi képzéseknek. Természetesen ezt szükségesnek tartom, a folyamatos fejlődéshez. A szakmánk egy folyton  megújuló szakma, tele új technikákkal. A pigmentek évről évre változnak. Ezekkel tisztában kell lenni, tartani kell az iramot. 
A napi 8, sokszor 10 órás munka után rengeteg háttérmunka vár rám, amivel a szolgáltatásaimat teszem kényelmesebbé a vendégek számára. Ezek mind rengeteg időt vesznek igénybe. És az idő pénz! 
A sminktetoválás egy szolgáltatás, és mint minden szolgáltatásnak megvan a maga ára. Az árak fix árak, hiszen a szalon nem egy piaci alkudozás színtere. Az árakat befolyásoló tényezők:
- igényes, luxus környezet és annak tisztasága
- használt eszközök minősége, mennyisége
- szakértelem
- tudás, és annak folyamatos fejlesztése

Ezek azok a költségek, amik nem kézzel foghatóak. 
Amik kézzel foghatóak, például az egyszer használatos steril eszközök, amiken nem spórolok. Nem teszem el felcímkézve a vendégek tűjét, mondván jó lesz az legközelebbre is. Legtöbb esetben ezt látja a vendég, kell 1 tű és 2 csepp festék :D 
A sminktetoválás nem ennyiről szól, vagy ha igen, akkor nagyon rossz helyen jártál eddig!

A szolgáltatásaimnak fix ára van. Ezeket az árlistában mindenki megtalálhatja. 
Visszatérő vendégeim számára frissítési kedvezményekkel kedveskedek! Amennyiben a feltételeknek nem felel meg  vendég, így az adott kedvezményeket nem tudja igénybe venni. A feltételek teljesen tisztán le vannak írva az árlistában, de későbbiekben a hozzájárulási nyilatkozatban is találkozhat vele. 
Ez, mint írtam egy gesztus a visszatérő vendégeink részére! 

Egyesekhez képest drágák a szolgáltatásaim, másokhoz képest olcsóak. Döntsd el  Te magad! Azt tudnod kell, hogy a sminktetoválás, mint minden más szolgáltatás az idő múlásával ugyanúgy újításra szorul. 

Lássuk a fodrászt! Havonta, de 2 havonta mi nők biztosan járunk fodrászhoz.  Ennek havi költsége szolgáltató és szolgáltatás mikéntje szerint változik, de elmondhatjuk, hogy nagyon alap hangon 10-20.000 ft. Ez éves szinten 100-200.000 ft, de akár több is. 
A fodrásznál nincs frissítés! Mindig ugyanúgy kifizeted a festés a vágás árát! Senki nem reklamál, hogy lekopott a festék, senki nem reklamál hogy kidobta a haja a dauert, ezért kedvezményt kér!

Másik szolgáltatás, amire a nők a legtöbbet költenek az a körmös. 2-3 hetente ott ülnek és lakkoztatják, töltetik a körmüket alkalmanként 5-10.000 forintért.  Senki nem kap kedvezményt, és reklamációt azért, mert lenőtt a körme, hiszen ez egy természetes folyamat, nem a körmös tehet róla. Sőt arról sem, ha mi véletlenül letörjük. Éves szinten 100- 150.000 forintot fizetünk körmeink szépségéért!

Nagy divat a műszempilla! Igen, mivel elég hiúak vagyunk, így nem sajnáljuk 3-4 hetente a pilláinkra költeni a pénzünket. Ez éves szinten szintén több 100.000 ft is lehet. Ha valamiért nem vigyáztál a pilláidra és újra kell tenni a töltés helyett, akkor kifizeted szó nélkül a teljes felrakás árát, nem reklamálsz, hiszen nem a szakember tehet arról, hogy neked kihullottak a pilláid! 

Kozmetikus. Sajnos eléggé háttérbe szorult ennek a szolgáltatásnak az igénybe vétele, mert a külsőségek sokkal fontosabbak lettek a mai világban, mint az egészséges bőr ápolása. Kozmetikában is akár több 10.000 forintot tudunk havonta ott hagyni!

Én, mint sminktetováló szakember hosszútávú megoldást nyújtok Neked a mindennapokra! Időt energiát így pénzt spórolok meg Neked! Míg a fennt említett szolgáltatásokat havi szinten kell igénybe venned, amik rengeteg időt vesznek el tőled, addig a smintetoválás pár óra/ x év. Gondolj csak bele hány órát ülsz havonta a körmösnél, pillásnál fodrásznál. 
Mint írtam, az összes szépségipari szolgáltatás közül a legnagyobb felelősséggel a sminktetoválás jár. Itt nem lehet rossz napom, nem mondhatjuk azt hogy hopsz ez nem sikerült, de majd visszanő, vagy legközelebb átfestjük! Ez maradandó alkotás, ami több évre vagy megszépíti, vagy rossz esetben rémálommá teszi a mindennapjaidat.
Bárhol készül a sminktetoválásod, még ha testtetováló készíti is, tudnod kell, hogy mivel a bőröd folyamatosan megújul, a vonásaid évről évre változnak, így a tartós sminked sem lesz örök. Biztosan láttál már rengeteg elkékült, elszíneződött szemöldököt. Most abba ne menjünk bele, mitől lesz olyan, de tudnod kell, hogy a színek ott is változni fognak!  
Ahogy lenő a hajunk, ahogy cserélődnek a pilláink és ahogy a körmünk nő. Ezeket mind el tudjuk fogadni, kivéve azt, hogy a tetoválással is foglalkozni kell! Ha kikopik akkor újra kell tetováltatni. Ez az újra tetoválás ugyanúgy idő, pénz és energia, mint az előző alkalom! Semmivel se kevesebb eszközt használok, mint előzőleg. Tehát nekem ez ugyanannyiba kerül, mint első alkalommal. Mint ahogy havonta ugyanannyit fizetek a fodrászomnál a hajamért! 
Igen a sminktetoválás egy nagyobb összeg, ez így igaz, mert nem havi szolgáltatás, mint a fent említettek, és sokkal nagyobbak a költségek is. A felelősségről nem beszélve! De ha havi szintre leosztjuk egy sminktetoválás árát, rájövünk, hogy minden másra sokkal többet költünk havonta ;-) 
Arról nem is beszélve, hogy mennyi időt vesz el havonta a fodrásznál, körmösnél ülni. A sminktetoválás egy sokkal hosszabbtávú megoldást nyújt. Évekre szóló szépséget. De mivel semmi sem tart örökre, így a sminktetoválás sem. Mint ahogy a posztjaimban is írtam, a leghosszabb távú befektetés a szemhéjtetoválás, utána jön az ajaktetoválás, és sajnos a sor végén a szemöldöktetoválás áll. Ma már egyre többen vágynak természetes sminktetoválásra, aminek ára van, ami a tartósság rovására megy. Minél felületesebben, minél kevesebb pigmentet juttatunk a bőrbe, annál kevésbé lesz tartós a sminktetoválás, viszont annál természetesebb hatású lesz. 

Mindenki döntse el, hogy neki mennyit ér a szépsége!
Az otthon készült 2000 forintos pillákkal nem fog tudni versenyezni egy olyan kozmetikus, aki helységet bérel, számlát ad és képzi magát. Ő nem fogja tudni 2000-ért adni a szolgáltatását! 

Még megemlíthetném az évente lecserélt több 100.000 forintos mobiltelefonokat, a fél évente esedékes 50-100.000 forintos ajak feltöltéseket, a drága cipőket, ruhákat, ékszereket és egyéb luxus költségeket. 

Mindenki eldöntheti, neki mi a fontos!

Mindenki eldöntheti, neki mennyit ér a szépsége! Mi élvez prioritást az életében!
Én köszönöm, ha megtisztelsz bizalmaddal, ha fontos számodra a minőség!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése