Keresés a blogban

2019. szeptember 12., csütörtök

Ajak tetoválásról részletesen 💋


Talán a legtöbb kérdést és kételyt veti fel az a száj tetoválása. Nagy a félelem attól, hogy fájni fog-e és hogy milyen színű lesz?
Most kivesézem nektek A-Z-ig!

Kinek ajánlott a szájtetoválás? MINDEN NŐNEK!

·         Akinek fakó színtelen a szája!
·         Akinek az idő előrehaladtával eltűnt a szájszéle, akinek vékony a szája és egy picit vastagítani szeretne.. itt kihangsúlyozom a picit! Már maga egy szín vastagabb hatást ad a szájnak. A bajusz tetoválás meg ne igazán a legszebb látvány.
·         Aki szereti rúzsozni magát, de folyton lenyalja, elkenni. Szóval ezernyi okot tudnék felsorolni, hogy miért jó, ha a szád ki van tetoválva.
Lássuk a technikákat:
·         A kontúr már a múlté! Én sem csinálok már csak kontúrt!
·         Félsatír, lágysatír ami annyit tesz, hogy a kontúr szépen el van satírozva egy picit (ilyet már nem készítünk, ez a technika is már a múlté)
·         Teljes szájsatír, ami színtől függően akár rúzsozott hatást is kelthet, vagy egy finom természetes hatást, Ez a te döntésed ;)
·         És a legnagyobb újdonság a 3D szájsatír, ami több színnel készül, hogy minél természetesebb hatást érhessünk el!


Ha már megfogalmazódott benned, hogy szeretnél szájsatírt érdemes körül nézni ki készít olyat, amilyet te elképzelnél magadon! Minden sminktetoválónak megvan a maga stílusa így nekem is! Én és a szalonunkban dolgozók nem csinálunk kihívó, hivalkodó szájakat!

 Ezek után jön a nagy kérdés: Volt e már valaha herpeszed? Ha akár egyszer is igen, akkor hajlamod van rá, így ha nem szedsz előtte gyógyszert ki fog jönni! Mi ezt nagyon komolyan vesszük, mert az a tapasztalatom, hogy mindenki össze – vissza szedi és akkor kijön a herpesz … jön a pánik, hogy nem marad meg a pigment. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor nem egy pici herpeszed lesz, hanem az egész szádat beborítja, ami nem csak csúnya, de iszonyatos fájdalom is, nem érdemes játszani vele! Én a 800mg-os Telviran napi egyszeri szedését tanácsolom saját tapasztalatom alapján! Ha valaki nem szedi és kijön a herpesze, annak garanciát nem tudok vállalni a száj tetoválására! A gyógyszert 2 nappal a tetoválás előtt kell elkezdeni szedni és egy hétig kell szedni. Aki erősen herpeszes még javaslom a C-vitamin szedését, ami az immunrendszert megerősíti. 

Tetoválás előtt 2-3 nappal már ne menj szoliba, mert megéghet a bőröd és érzékennyé fog válni a tetoválás az érzéstelenítők ellenére is!
Érdemes még a menstruációdra odafigyelni, ilyenkor is elég nehezen viselik a nők a fájdalmat!


Ha mindent betartottál, akkor jöhet a tetoválás, ami nálam a következőképpen néz ki:
1.     Fertőtlenítés után bekenem az egész szádat egy érzéstelenítő krémmel, aminek a hatóideje 20 perc. Előtte már kikérdezlek, hogy mi az elképzelt szín, esetleg elhozhatod a kedvenc rúzsodat, szájfényedet, mert az alapján tudok színeket keverni. Ha nincs elképzelésed, akkor segítek a választásban. Mindenképpen megtaláljuk azt az árnyalatot, ami tetszik neked! Ha bizonytalan vagy akkor elsőre egy visszafogottabb színt szoktam készíteni. Korrekciónál mindenki bátrabb így tudunk erősíteni, sötétíteni a színen.
2.     Az érzéstelenítés után jön az előrajzolás, ami nálam nagyon komoly, pontos, akár fél óra- órát is igénybe vehet. Én azt gondolom ez az alapja az egésznek! Itt még lehet korrigálni, változtatni a formán. Később, ha már készen van, akkor nehezebb. Ezért a berajzolást nagyon fontosnak tartom! A kívánt formát folyamatosan nézheted tükörben így az olyanra készül amilyenre te szeretnéd! Semmi nem történik nálam a te akaratod ellenére!
3.     Ha a formát berajzoltam utána veszi kezdetét először a kontúr betetoválása. Az előzőleg ceruzával berajzolt forma kontúrvonalán megyek át így nincs esély a hibázásra!
4.     Kontúrozás után jön a satírozás. Folyamatosan krémezem a szádat érzéstelenítővel. Minden munkafolyamat után kenem, így minimálisra csökkenthető a fájdalom.


A kontúr betetoválása egyáltalán nem fáj. Ami érzékenyebb szokott lenni az a száj satírozása első körben. Ez kb 2-5 perc, így azt gondolom abszolút túlélhető. Nem feltétlenül fájdalmas, de kellemetlenebb a többi folyamathoz képest! A végére szinte aludni szoktak a vendégek!!! TÉNYLEG!

Az egész kb 3-4 órát vesz igénybe, onnan hogy megérkeztél odáig, hogy elkészül a szád.
Amikor elkészült a szád a színe sokakat megijeszt, ugyanis több árnyalattal sötétebb, mint a választott szín. Ez az érzéstelenítő hatása miatt van. Nagyon sokat használok belőle, hogy egyáltalán ne legyen fájdalmas, ennek viszont ez az egyetlen hátránya. Kb. 2-3 óra múlva mikor az érzéstelenítő kimegy a szádból a szád színe normalizálódik, de még mindig sötét lesz! Valaki nagyon szereti ..pl én is :)  A száj tetoválás után be lehet dagadva, de nem mindenkinek! Calcium pezsgőtabletta fogyasztását szoktam javasolni!  A folyamatos kenésen kívül semmi teendő nincsen a száddal a következő napokban azon kívül, hogy vigyázol rá!
Víz nem érheti, de nyugodtan moshatsz fogat! Óvatosan! Nem dörzsölve! Nem áztatva!
Uszoda, szauna TILOS!
Szolárium 3 hétig TILOS!

A 3. napon fog leesni a sebed, szinte lehámlik a szádról a var. Ezután az addig sötétnek hitt szín hirtelen eltűnik és egy nagyon halvány színt fogsz látni. Kell 2-3 hét mire a színe beérik! Ilyenkor szoktak türelmetlenkedni a vendégek, főleg akik félelemből egy nagyon halvány színt választottak! Ha tényleg nagyon halvány marad a pigment a szádban, akkor is korrekciónál erősíthető.
A szád heteken keresztül kívánni fogja a krémezést, ugyanis hiányzik róla a felső hámréteg. Ezért sem szabad napozni, szoláriumozni vele. Nyáron nyugodtan kimehetsz az utcára, elmehetsz a boltba vásárolni, de közvetlen napra nem szabad kifeküdni!

A korrekcióra minimum 6 héttel a tetoválás után kerülhet sor. Ennyi idő alatt teljesen begyógyul a szád. A korrekció menete ugyanaz, de már a berajzolás nem lesz olyan hosszadalmas.
Mindezek után a végeredmény egy csodálatos száj évekre, amit nem tudsz elkenni, lenyalni. Nyáron a strandon is ugyanolyan gyönyörű lesz.

Az alábbi képeken a szájtetoválás előtti állapotot, majd a friss és a gyógyult végeredményt láthatjátok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése